Navegar tierra adentroPrecio: 15,50 €
_________________________________________________________________________________

L'any 1876, un jove Robert Louis Stevenson i el seu amic Walter Simpson es van embarcar en una expedició pels canals de Bèlgica i del nord de França. El periple, en dues balandres anomenades Cigarette i Arethusa, es va iniciar a Anvers el 25 d'agost i va acabar a Pontoise, als voltants de París, a mitjans de setembre.

En una època en què viatjar per plaer en un mitjà de transport tan incòmode era un fet inusitat, Stevenson i el seu amic decideixen emprendre una travessia que resultarà desastrosa de totes totes, ja des d'un principi: amb freqüència els prendran per venedors ambulants —i fins i tot per espies—, els negaran el pa i l'allotjament i hauran de patir les inclemències del temps. Només l'humor els ajudarà a superar les adversitats.

Amb una prosa directa alhora que divagadora, que el mateix es lliura a la descripció d'un paisatge que a l'anàlisi amb humor dels propis costums a la llum de les tradicions dels vilatans, Stevenson traça el retrat d'un temps i d'un lloc quan viatjar era només a l'abast d'uns pocs i, sense que gairebé ens n'adonem, deixa caure reflexions, idees, apunts que van calant en l'ànim del lector i que després, a final, es revelen com el que són: pàgines plenes de vida i de gran literatura.

«Por mi parte, al deslizarme por esa vía móvil a bordo de la funda de violín que era mi balandro también empezaba a cansarme de mi océano. Al hombre civilizado tarde o temprano le sobreviene el deseo de la civilización. Estaba ya cansado de darle al remo, harto de vivir en las afueras de la vida; empecé a tener ganas de volver a la refriega, de ponerme a trabajar, de conocer a personas que entendieran mi lengua y me recibieran en términos de igualdad, que vieran en mí un hombre, no una simple curiosidad.»


Español


ISBN: 978-84-96434-09-7
Formato: Papel
Páginas: 216
Encuadernación: 140 x 213 mm
Portada: Rústica con solapas
PRIMERAS PÁGINAS Icono PDF adelanto_navegarweb2.pdf