Saltar al contenido Saltar al pie de página

Autor

N

eix a Mataró. Influenciat per la tradició de la vida rural, des de molt jove mostra especial interès pels bolets. Aquesta afició el porta a voler saber-ho tot sobre els fongs.
L’any 1978 realitza un estudi preliminar sobre els fongs macroscòpics de la comarca del Maresme. El 1982 publica el resultat dels seus primers estudis en el llibre Els bolets del Maresme, que conté làmines dibuixades i colorejades per l’autor.
El 1988 apareix el llibre Anem a buscar bolets, en el que es recullen tots els aspectes dels fongs superiors més comuns (comestibilitat, morfologia, hàbitat), i inclou un extens capítol sobre les principals intoxicacions amb fongs.

El 1989 publica el llibre Cuinem els bolets que, en un primer assaig, inclou nombroses receptes de la cuina popular de bolets de Catalunya.
El 1990, juntament amb el seu company Fermí Roca, proposa el descobriment d’una nova espècie de fong trobada en el Maresme, Clitocybe maresma Carles-Roca, que es caracteritza per tenir el peu completament pla; diverses entitats micològiques de França, com la Société Mycologique de France i Station d’Études Mycologiques en Baie de Somme, confirmen l’originalitat del descobriment.
Col·labora en diversos informatius locals, en els quals destaca en la tasca de divulgació dels fongs.